The New Forest

>
Nederlands - English
Zorghappening Who Cares

Zorghappening Who Cares

Gerelateerde voorstellingen:

Op 16 en 17 november presenteren we in de Rotterdamse Schouwburg de Zorghappening Who Cares. Met een documentaire, onze voorstelling Hospital, paneldiscussies en nog veel meer.  Zie hieronder het volledige programma.

Programma Zorghappening Who Cares 

Zaterdag 16 november

Doorlopend:
Een dag en een nacht in het kinderziekenhuis – Schrijver en radiomaker Rick Steggerda bracht een etmaal door op afdeling Kikker in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en legde de verhalen van patiëntjes, verplegers en familie vast. Kruip in het ziekenhuisbed, zet de koptelefoon op en luister naar de verdrietige en vrolijke, de mooie en ontroerende verhalen. (producent: Holland Doc Radio)

- Een portret van Skid Row - Fotografe Désirée van Hoek maakte een indringend portret van de bewoners van Skid Row, het toevluchtsoord voor (ex-)daklozen en (ex-)verslaafden in Los Angeles. Tijdens de Zorghappening Who Cares te zien op de mediawand van de Rotterdamse Schouwburg.

18u45 :
Documentaire The Real Deal (78 min) – The Real Deal is een aangrijpende kroniek van het werk van theatergroep Los Angeles Poverty Department en zijn oprichter John Malpede. De documentaire was geselecteerd voor het Filmfestival in Cannes en winnaar tijdens het Beverly Hills Film Festival. Regie: Tom Jones.

20u15 :
Voorstelling: Hospital (Los Angeles Poverty Department & Wunderbaum)

22u00-23u00 (parallelprogramma):
– Paneldiscussie: Who Cares – Solidariteit in Nederland en de V.S. – Hoe zorgen wij voor elkaar? In Nederland is daklozenopvang anders geregeld dan in Skid Row, Los Angeles. Wat zegt dat verschil over onze opvattingen over solidariteit en zorgzaamheid? De theatermakers en community advocates van de Los Angeles Poverty Department gaan in gesprek met Giselle Vegter (Pauluskerk Rotterdam), Clara Sies (oprichtster Voedselbank) en Albert Jan Kruiter (Instituut voor Publieke Waarden).

Sociaal Hospitaal Helpdesk – Bevind je je in een kafkaëske nachtmerrie? Zit je gevangen in een web van regelgeving? De verplegers van het Sociaal Hospitaal bieden een uitweg voor financiële, psychische, opvoed- en andere sociale problemen, en vertellen over hun diagnose van onze verzorgingsstaat. (Het Sociaal Hospitaal is een initiatief van het Instituut voor publieke waarden)

 

Zondag 17 november

Doorlopend:
Een dag en een nacht in het kinderziekenhuis – Schrijver en radiomaker Rick Steggerda bracht een etmaal door op afdeling Kikker in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en legde de verhalen van patiëntjes, verplegers en familie vast. Kruip in het ziekenhuisbed, zet de koptelefoon op en luister naar de verdrietige en vrolijke, de mooie en ontroerende verhalen. (producent: Holland Doc Radio)

- Een portret van Skid Row - Fotografe Désirée van Hoek maakte een indringend portret van de bewoners van Skid Row, het toevluchtsoord voor (ex-)daklozen en (ex-)verslaafden in Los Angeles. Tijdens de Zorghappening Who Cares te zien op de mediawand van de Rotterdamse Schouwburg.

15u00:
Documentaire The Real Deal (78 min) – The Real Deal is een aangrijpende kroniek van het werk van theatergroep Los Angeles Poverty Department en zijn oprichter John Malpede. De documentaire was geselecteerd voor het Filmfestival in Cannes en winnaar tijdens het Beverly Hills Film Festival. Regie: Tom Jones.

16u30:
Voorstelling: Hospital (Los Angeles Poverty Department & Wunderbaum)

18u15-19u00 (parallelprogramma):
– Gratis soep op vertoon van je ticket!

– Paneldiscussie: Who Cares – toekomstmodellen voor de zorg - Ons zorgstelsel wordt steeds complexer én onbetaalbaar. Gelukkig zijn er hoopvolle initiatieven: eenvoudiger, directer én goedkoper. Instituties maken plaats voor zelfsturing, top-down wordt bottom-up, de overheid stoot taken af en propageert de ‘participatiesamenleving’. Maar is die ontwikkeling eigenlijk alleen maar goed? Met o.a. Niamh Hoogerbrugge (Buurtzorg Katendrecht), Riek Sijbring (Buurtzorg Amsterdam Westerpark), Hans Becker (oud-directeur Humanitas) en Roland Bal (Instituut Beleid en Management Gezondheidszorg). Moderator: Tobias Kokkelmans.

Serious Gaming: virtuele spoedeisende hulp met ABCDEsim – In samenwerking met Erasmus MC maakte interactive media designer IJsfontein een ‘serious game’ ter ondersteuning van artsen in opleiding. De ontwikkelaars geven een demonstratie van deze virtuele spoedeisende hulptraining en werpen een blik op de toekomst. Met Liesbeth van Ewijk en Piet Machielse (Erasmus MC) en Evert Hoogendoorn (IJsfontein). Zie hier een filmpje over ABCDEsim.