The New Forest

>
Nederlands - English

Contextprogramma De Wet op 26 maart

Gerelateerde voorstellingen:

Wunderbaum, KVS en Rotterdamse Schouwburg presenteren i.s.m. De Correspondent

DE WET

woensdag 26 maart – 19u30-23u00 – Rotterdamse Schouwburg

Een avondvullend programma met een voorstelling, een documentaire en een debat over de wetten van de grens en de grenzen van de wet.

PROGRAMMA:

19u30 DOCUMENTAIRE Schipbreuk voor Lampedusa

Voor De Correspondent maakte de jonge filmmaker Morgan Knibbe een korte documentaire over bootvluchtelingen op het roemruchte eiland Lampedusa. Knibbe vertoont zijn film, legt uit en betrekt de toeschouwer bij zijn nieuwste project: de full feature documentaire Zij die het vuur voelen branden.

 

20u15 VOORSTELLING DE WET (NEDERLANDSE PREMIERE)

De wet is een theatraal drieluik over stateloosheid, migratie en soevereiniteit. We volgen de rechtsgang van een Somalische piraat, de lotgevallen van illegale prostituees en de lobby rondom FRONTEX – de grensbewakers van Europa. Klik hier voor de trailer

 

na afloop PUBLIEKE DISCUSSIE De tien beste ideeën voor een humaan asielbeleid

Karel Smouter en Maite Vermeulen (De Correspondent) bezochten de grenzen van Europa en  formuleerden de tien beste ideeën voor een humaan asielbeleid. Smouter en Vermeulen presenteren hun ideeën, verdedigen de pro’s en de contra’s en openen de discussie.

 

Koop kaarten voor de voorstelling (inclusief contextprogramma) via de kassa van de Rotterdamse Schouwburg.