The New Forest

>
Nederlands - English

Workshopsessies Reclaim the Public

We worden steeds individualistischer. Dus zijn er meer wetten en regels nodig om ons in het gareel van het algemeen belang te krijgen. Maar nóg meer regels betekent nóg individualistischer. Zijn we gevangenen in een vicieuze cirkel?

Daar zitten we dan in onze peperdure verzorgingsstaat, met ontelbaar veel regeltjes en een overheid die ons voorschrijft hoe we binnen de lijntjes een zelfredzame burger moeten zijn. Zijn we verdreven van de vraag wat goed is voor onszelf én voor de ander?

Het Instituut voor Publieke Waarden (IPW) draait de zaak om. Het is tijd dat wij als burgers onze eigen problemen definiëren zodat we met betere, innovatievere, en eigen oplossingen kunnen komen. In de steden Rotterdam, Amsterdam en Den Haag organiseert het IPW speciale Reclaim the Public Sessions. In samenspraak met andere bezoekers van de Wunderbaum-voorstelling We Doen Het Wel Zelf ontdekt u oplossingen die de publieke zaak eindelijk weer eens écht publiek maken. It’s time to Reclaim the Public!

Lees hier het interview met Albert Jan Kruiter van IPW uit ons magazine.

De laatste sessies van Reclaim the Public vinden plaats in Theater aan het Spui in Den Haag, op donderdag 17 en vrijdag 18 december, steeds van 18u30-19u45 (voorafgaand aan We doen het wel zelf om 20u15). Meld je aan d.m.v. de volgende knoppen (deelname is gratis maar kan alleen wanneer je ook naar de voorstelling komt);

Reclaim op 17 dec

 

Reclaim op 18 dec