The New Forest

>
Nederlands - English
Helpdesk geselecteerd voor TF 2016

Helpdesk geselecteerd voor TF 2016

Gerelateerde voorstellingen:

De Volkskrant maakte maandag 2 mei bekend dat Helpdesk door de Nederlandse Toneeljury 2016 is geselecteerd als een van de beste voorstellingen van dit moment.

De jury over Helpdesk:
“Acteursgroep Wunderbaum schetst met Helpdesk een humorvol en tegelijkertijd indringend portret van menselijke eenzaamheid en vervreemding in een maatschappij waarin prestatiedrang en individualisme hoogtij vieren. Wine Dierickx schittert in opgeruimdheid en stille wanhoop als motor achter een eenmansbedrijfje dat belooft voor ieders probleem een oplossing te hebben. In deze theatrale constructie van een nieuwe samenleving heeft Wunderbaum heeft een ontzettend mooie vorm gevonden voor het aanwezig laten zijn van de onzichtbare stemmen aan de andere kant van de lijn. De telefoongesprekken bespelen op geraffineerd wijze je gemoed.”

Wine Dierickx is voor haar rol in Helpdesk geselecteerd voor de Theo d’Or, de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol.

De Nederlandse Toneeljury:
“Dierickx is een fascinerend fenomeen in deze (bijna) solovoorstelling als Karen, een vrouw die in futuristische setting het leven van anderen op bestelling eenvoudiger maakt. Wat het uiteindelijk met haar personage doet? Geweldig om te zien hoe ze razendsnel schakelt, tussen talloze rollen als coole adviseur – en zichzelf, Karen.”

Helpdesk is te zien tijdens het Nederlands Theater Festival.