The New Forest

>
Nederlands - English
Wine wint Theo d’Or voor haar rol in Helpdesk

Wine wint Theo d’Or voor haar rol in Helpdesk

Gerelateerde voorstellingen:

Zojuist zijn ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival de VSCD Toneelprijzen uitgereikt, tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Stadsschouwburg Amsterdam. Wine Dierickx ontving daar de Theo d’Or, de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol.

Winnaar Theo d’Or 2016 (prijs voor beste vrouwelijke dragende rol)

WINE DIERICKX voor haar rol in Helpdesk van Wunderbaum
De jury: “Wine Dierickx speelt, in deze (bijna) solovoorstelling, een fascinerend en opwindend figuur in de rol van Karen; een vrouw die in futuristische setting het leven van anderen op bestelling eenvoudiger maakt. Met de eenzaamheid die Dierickx verbeeldt, geeft ze energie aan niks. Maar langzaamaan raakt ze gefrustreerd en in die tragische ontwikkeling die ze doormaakt gaat de voorstelling heel erg over het nu. Geweldig om te zien hoe ze razendsnel wisselt, tussen talloze rollen als coole adviseur – en zichzelf, Karen. Ongelofelijk uitgekiend bespeelt Dierickx de toeschouwer met deze haast wiskundige schakeling tussen emoties en telefoongesprekken.”

Helpdesk wordt vanaf januari 2017 hernomen. Wine is momenteel te zien in Privacy, onze coproductie met De Warme Winkel. Klik hier voor de speellijst.