The New Forest

>
Nederlands - English
Genomineerden We-doen-het-wel-zelf-prijs

Genomineerden We-doen-het-wel-zelf-prijs

Op 5 november 2016 speelt Wunderbaum de voorstelling We doen het wel zelf in Koninklijk Theater Carré. Speciaal voor deze bijzondere avond in Carré reikt Wunderbaum een prijs uit voor het meest eigenzinnige en opvallende Nederlandse ‘we-doen-het-wel-zelf-initiatief’. De prijs wordt officieel uitgereikt tijdens de voorstelling.

Genomineerden

De laatste jaren ontmoette Wunderbaum allerlei doe-het-zelvers. Mensen die vol energie in het gat springen dat onze terugtrekkende overheid heeft achtergelaten. Hieruit selecteerde Wunderbaum de meest eigenzinnige en opvallende initiatieven, die kans maken op de prijs.
De genomineerden voor de “We-doen-het-wel-zelf-award” zijn:

Dakpark Rotterdam Het grootste dakenpark van Europa, opgezet, gerund en onderhouden door een voortvarend bewonersinitiatief dat voortdurend voor verbinding zorgt in de wijk.

The Buddy Film Project Laat Nederlandse filmprofessionals en gevluchte filmmakers uit verschillende landen, zoals Syrië, Iran en Nigeria, samen aan een speelfilm werken die komend jaar van A tot Z wordt geproduceerd.

De Kraanvogel Inloophuis in Amsterdam-Oost voor mensen die te maken hebben met kanker. Een plek waar mensen emotionele begeleiding krijgen, kennis en energie opdoen, en zich thuis kunnen voelen.

Ghor Fryslân-Terschelling Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio, waar de medewerkers zijn opgeleid om zelf medische assistentie te verlenen bij rampen, vanwege slechte bereikbaarheid van medische voorzieningen.

Takecarebnb Brengt vluchtelingen, in afwachting van een verblijfsvergunning, en tijdelijke gastgezinnen, die zich op een concrete en tastbare wijze willen inzetten, bij elkaar.

Leeszaal Rotterdam West Met het sluiten van de wijkbibliotheken nam een groep van 80 vrijwilligers het heft in eigen handen en opende de inmiddels legendarische Leeszaal: een trefpunt van generaties en culturen.

Starters4communities Helpt instromers op de arbeidsmarkt met het starten van hun sociale onderneming, of om aan de slag te gaan bij maatschappelijk betrokken werkgevers.

Stichting Vesta Door particulieren gerunde organisatie die opkomt voor vluchtelingenvrouwen en -kinderen. Zorgt voor opvang en onderdak, een goede rechtsgang, zelfredzaamheid van de vrouwen en in een lobby om het Nederlandse asielbeleid en de publieke opinie te beïnvloeden.

Voor Welzijn Ondersteunt bewoners van jong tot oud, op vraag van de bewoners. Stimuleert initiatieven die de onderlinge band tussen bewoners en de directe leefomgeving versterken, en werkt nauw samen met andere dienstverleners.