The New Forest

>
Nederlands - English
25 oktober 2013
BLABLABLA…ACT NOW!

BLABLABLA…ACT NOW!

Aanvang: 21:00Locatie: Rotterdamse SchouwburgPlaats: RotterdamKaarten (online): Klik hierTelefoon: 010-4118110

Theater Rotterdam (de coalitie van Productiehuis Rotterdam, Ro Theater, de Rotterdamse Schouwburg en Wunderbaum) transformeert vrijdag 25 oktober 2013 de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg in een theatraal congres dat volledig uit de hand loopt.

Vanaf het podium kijken de bezoekers de congreszaal in en is men getuige van een klimaattop die gaandeweg ontaardt in totale chaos en inertie. Een megacast van acteurs en amateurspelers kruipt in de huid van volksvertegenwoordigers onder het juk van grote multinationals. Politieke idealen leggen het af tegen economische belangen. Spindoctors en lobbyisten vieren hoogtij. Is ons politieke systeem failliet?

Na afloop begint het lobbycircus pas echt: neem deel aan workshops, speeddates en nagesprekken met prominente gasten in de foyer!

Voorafgaand aan de voorstelling kun je een unieke performance bekijken, die gemaakt wordt met Rotterdamse jongeren tijdens een aantal masterclasses van makers van Ro, Productiehuis  Rotterdam (Schwalbe) en Wunderbaum. Deze is om 17.30 uur en 20.15 uur te zien in de Krijn Boon Studio in de Rotterdamse Schouwburg. Wil je hierbij zijn, stuur dan een email aan nicole@rotterdamseschouwburg.nl.

 

BLABLABLA…ACT NOW! is een productie van Theater Rotterdam, de coalitie van Productiehuis Rotterdam, Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Wunderbaum

Van en met:
Wunderbaum: Matijs Jansen, Maartje Remmers, Walter Bart
Ro Theater: Gijs Naber, Hannah van Lunteren, Sylvia Poorta, Fania Sorel, Herman Gilis
Productiehuis Rotterdam: Schwalbe (Christina Flick, Marie Groothof, Melih Gençboyaci, Floor van Leeuwen, Ariadna Rubio Lleó, Daan Simons) en Tijdelijke Samenscholing (Michiel Bakker)
Plus 50 amateurspelers en 18 deelnemers van het jongerenproject

Vormgeving: Maarten van Otterdijk
Tekst: Matijs Jansen en Robbert van Heuven
Dramaturgie: Robbert van Heuven en Tobias Kokkelmans

Lobby in de lobby met o.a.: Tobias Kokkelmans, Yvo de Boer (voormalig hoofd van het VN-klimaatbureau UNFCCC), Hans Altevogt (Greenpeace) en Salima Belhaj (D66), wereldverbeteraars Aetzel Griffioen, Maarten Hunink, Rutger de Graaf, Elma van Boxel, betekenaar Mieke de Gunst, Luan Ong, Greenpeace,  Florentijn Boddendijk en Remco de Jong

Productie: Carry Hendriks en Felice Dekkers

In samenwerking met: Rotterdamse Schouwburg
Met dank aan: Marleen Scholten, Wine Dierickx, Selma Hanzon, Bas Eijckhout, Boris van der Ham, Joshua Cohen, Erik Bosman, alle deelnemers

Imagine 2020Culture