The New Forest

>
Nederlands - English
28 april 2015

Contextprogramma Unser Dorf soll schöner werden

Aanvang: 19:30Locatie: Rotterdamse SchouwburgPlaats: RotterdamKaarten (online): Klik hierTelefoon: 010 4118110

De voorstellingen van Unser Dorf soll schöner werden in de Rotterdamse Schouwburg worden omgeven door een uitgebreid contextprogramma;

NA ONS DE ZONDVLOED?

De Rotterdamse Schouwburg sluit op 28 april een groot verbond met onder andere de Gemeente Rotterdam, enkele grote (technologie-) bedrijven en kennisinstituut TNO. Samen zullen ze het Schouwburgplein en omgeving in de komende vijftien jaar omvormen tot een volledig duurzame omgeving. Dit gebeurt onder de naam ‘7 Square Endeavour’. De feestelijke tekenceremonie vindt plaats om 17.00 uur in de Hal van de Rotterdamse Schouwburg.

Ga mee op boottocht: in Heen en Weer – Havenverhalen van 1863 tot 2050 leidt een gids het publiek door een weids landschap van gigantische kranen, silo’s, fruitterminals, containertorens en petrochemische kathedralen terwijl hij toekomstvisioenen van de Rotterdamse Haven oproept.

Dramaturg Tobias Kokkelmans geeft om 19u30 een inleiding op de voorstelling Unser Dorf soll schöner werden, die we in regie van Johan Simons maakten met de Münchner Kammerspiele.

Om 20u15 speelt onze voorstelling Unser Dorf soll schöner werden in de Grote Zaal van de Rotterdamse Schouwburg.

Na afloop is het eindelijk tijd voor het debat tussen Jan Rotmans en Willem Schinkel! Beide Rotterdammers droegen bij aan de totstandkoming van deze voorstelling, maar liepen elkaar destijds mis. Op onze uitnodiging gaan hoogleraar transitiekunde Rotmans en socioloog Schinkel voor het eerst publiekelijk met elkaar in gesprek over hun uiteenlopende visies op de toekomst.

programma 28 april (in Rotterdamse Schouwburg tenzij anders aangegeven):
hele dag: de kunst van plastic | 14u00 sustainability = creativity, de verduurzaming van het Schouwburgplein | 15u30: 1e vertrek voor boottocht Heen en Weer door de Rotterdamse haven | 17u00: tekenceremonie 7 Square Endeavour | 18u00: 2e vertrek voor boottocht Heen en Weer door de Rotterdamse haven | 19u30: Inleiding voorstelling | 20u15: Unser Dorf soll schöner werden van Wunderbaum (regie: Johan Simons) | 22u15: debat tussen Willem Schinkel en Jan Rotmans

Meer info en kaartverkoop: www.rotterdamseschouwburg.nl of aan de kassa, dagelijks vanaf 14.00 uur