The New Forest

>
Nederlands - English
01 januari 1970

De wet

Locatie: nnb

The New Forest – De Wet

“Gerechtigheid? Die krijg je in het hiernamaals. In dit leven heb je de wet.” – uit: A Frolic of His Own van William Gaddis

De wet is je vriend. De wet beschermt. De wet schept orde in chaos. De wet is de universele maatstaf. De wet discrimineert niet. De wet is voor iedereen gelijk. Maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.

Wunderbaum en KVS maken een voorstelling over netten en mazen, over regels en interpretaties, over invloed en machteloosheid. Zo is er het verhaal van Oscar, die aangereden wordt door zijn eigen (onbemande) auto. Moet hij een proces tegen zichzelf aanspannen? En terwijl een serie bizarre rechtszaken gevoerd wordt over het lot van een hond die klem zit in een kunstsculptuur, zien we hoe de levens van een Somalische piraat, een illegale prostituee en een Europarlementariër elkaar heel toevallig raken.

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van The New Forest: een grootschalig project waarbij vier jaar lang gezocht wordt naar alternatieven voor een toekomstige samenleving. The New Forest heeft allerlei verschijningsvormen, zoals een reeks voorstellingen (waaronder The New Forest – De Wet), een interactief online platform en een uitgebreid samenwerkingsverband tussen diverse maatschappelijke geledingen.