The New Forest

>
Nederlands - English

Over ons

Wunderbaum is een Nederlands-Vlaams acteurscollectief dat voorstellingen maakt over actuele onderwerpen, zowel op locatie als in het theater. Doorgaans schrijft het collectief zijn eigen teksten op basis van eigen research; nu en dan geven zij opdrachten aan auteurs. Wunderbaum speelde voorstellingen in binnen- en buitenland, waaronder de V.S., Iran, Scandinavië en Brazilië. De groep ontving de Mary Dresselhuysprijs en de VSCD Prosceniumprijs voor zijn gehele oeuvre en de Total Theatre Award tijdens de Edinburgh Festival Fringe 2014.

Sinds 2013 bouwt Wunderbaum aan The New Forest: een vierjarig samenwerkingsverband met talrijke partners, vrijwilligers en toeschouwers. The New Forest verbeeldt de transitie en werpt een blik op de samenleving van morgen. The New Forest bestaat uit theatervoorstellingen, seminars, een filmproject, contextprogramma’s en online content.

Wunderbaum is het huisgezelschap van de Rotterdamse Schouwburg,  onderdeel van coalitie Theater Rotterdam en wordt structureel gesubsidieerd door Gemeente Rotterdam – Dienst kunst & cultuur en Fonds Podiumkunsten.

Wil je weten wat Wunderbaum vóór The New Forest allemaal heeft gemaakt? Kijk in ons archief.