The New Forest

>
Nederlands - English

TNF FEST

Rotterdam, augustus 2015

Hallo groot publiek,

Hier Acteursgroep Wunderbaum.

Twee jaar geleden begonnen we ons vier jaar durende project The New Forest: een samenwerking met denkers en doeners uit de meest diverse maatschappelijke hoeken. Ze deden mee aan onze theatervoorstellingen, seminars en interventies en kwamen met tal van mogelijke en onmogelijke alternatieven voor onze huidige samenleving.

We zijn nu halverwege en kunnen u melden dat het nooit meer zal zijn zoals het was. Lang dacht u dat u in transitie was, maar inmiddels is zelfs die term weer aan verandering onderhevig. Maar geen nood: The New Forest blijft groeien. Afgelopen seizoen werden we versterkt door twee universitaire transitie-deskundigen, een Roemeense messenwerper, een architecte, diverse ZZP’ers, een socioloog, een politica, een Duitse lifestylegoeroe, een radicaal activist, een koorddanseres, een agrarisch ondernemer en fanfare ‘Toeters en Bellen’.

Allemaal mooi en aardig denkt u wellicht, maar wat zit er voor mij in? Laat dat duidelijk zijn: The New Forest Fest! Dit najaar presenteren we, in samenwerking met acht theaters in Nederland en België, drie spiksplinternieuwe voorstellingen: Unser Dorf soll schöner werden, We doen het wel zelf en Helpdesk.

Het zijn voorstellingen die houvast, nieuwe perspectieven en keihard vertier bieden in dit turbulente tijdsgewricht. Moeten we de klimaatverandering met gewelddadige revolutie bestrijden? Wat moet de burger met een overheid die zegt dat hij het zelf moet doen en dat de verzorgingsstaat op z’n einde loopt? Verandert ons geestelijk bewustzijn door de alsmaar voortdenderende technologische ontwikkelingen?

**

Graag maken we u wegwijs in alles waarmee we u de komende maanden gaan overstelpen. In drie steden worden alle voorstellingen gebundeld en omlijst door een uitgebreid contextprogramma en livemuziek met absolute dansgarantie (zie hieronder voor meer informatie per stad). In andere steden presenteren we de voorstellingen in steeds andere samenstellingen (zie hier voor onze speellijst dit seizoen). Wij hopen op uw komst.

 

Reclaim your frame, the future is yours.

 

Wunderbaum.

 

Programma The New Forest Fest per stad

Rotterdam
5 en 6 september – DIY-weekend – Rotterdamse Schouwburg

Amsterdam
22, 23, 24 september – Wunderbaum Fest – Stadsschouwburg Amsterdam

Den Haag
15, 16, 17, 18 december – The New Forest Fest – Theater aan het Spui Den Haag