The New Forest

>
Nederlands - English

AVIA

AVIA is van oorsprong Zwitsers en telt 2.900 tankstations in 14 Europese landen.

AVIA is in Nederland een coöperatie met vijf leden met een landelijk dekkend netwerk van zo’n 220 bemande en onbemande AVIA tankstations .

Martijn Hanekroot (AVIA) over The New Forest:

“Ik ben algemeen directeur van AVIA tankstations. Ik ben door Wunderbaum benaderd om mee te bouwen aan een nieuwe samenleving met de naam: The New Forest.
De wereld is in beweging. Traditionele energiewinning wordt schaarser en duurder. De impact ervan op ons klimaat is enorm. Voor AVIA is de zoektocht naar alternatieve vormen van energiewinning dan ook van vitaal belang.
Neem nu olie. Inmiddels hebben technische specialisten het zogenaamde ‘horizontal drilling’ uitgevonden. Hiermee kan men op een milieusparende manier met precisie-boor-technieken – eerst even verticaal, maar daarna horizontaal – gecomputeriseerd boren naar waar de schalie-olie ligt bijvoorbeeld. En daarmee is een enorm nieuw potentieel aan fossiele olie ‘aangeboord’.
Wat ook wel grappig is in dit verband is dat Exxon elke 10 jaar een Energy Outlook geeft. En telkens weer, al 40 jaar lang, wordt gemeld dat we nog maar voor 30 jaar fossiele brandstof in de grond hebben zitten.
The New Forest is een plek waar nieuwe ideeën uitgewisseld worden. Voor mijzelf en voor AVIA is The New Forest een plek om inspiratie op te doen. En om plannen uit te proberen. Zo denken en doen wij mee aan een future proof energiecentrum voor The New Forest.
Wunderbaum is minder concreet dan we in het bedrijfsleven normaal gewend zijn. Maar deze samenwerking biedt uitzonderlijke mogelijkheden en smaakt naar meer. Ik ben benieuwd hoe The New Forest zich de komende jaren gaat ontwikkelen.”