The New Forest

>
Nederlands - English
The New Forest – De komst van Xia

The New Forest – De komst van Xia

Klik hier voor de speeldata »

Xia komt! Verwelkom de nieuwe leider! Na de ontmaskering van de oude democratie is acteursgroep Wunderbaum een alternatieve samenleving begonnen: The New Forest. Tijdens een ceremonie van Olympische proporties wordt de nieuwe autoriteit verwelkomd: Xia, een Chinees meisje. Tijdens de inauguratie worden Xia’s trouwste volgelingen heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees, trouw en verraad, goede intenties en heimelijke bedoelingen.

Op het voormalige station Hofplein presenteert Wunderbaum de muziektheatervoorstelling The New Forest – De komst van Xia. De bouw van het machtscentrum wordt begeleid door de architecten van Bureau ZUS.

Bekijk de fotoreportage van De komst van Xia door Mick Otten en Johannes Odé op de blog Noord010inbeeld.


In de pers

NRC 
Kester Freriks 28 mei 2013
‘De combinatie van filosofie en de plek op het dak werkt geweldig goed: het lijkt alsof we ons met zijn allen boven de wereld bevinden omonze gedachten samen met de wijsgeren op superieure wijze te wijden aan een ideale aamenleving.’
Lees de hele recensie

Trouw
Sandra Kooke 21 mei 2013
‘Onderhoudend theater maken over filosofie, dat lijkt een onmogelijke opgave. Maar de acteurs van Wunderbaum slagen er wonderwel in de toeschouwers mee te laten denken én de ene na de andere lachsalvo te ontlokken.’
Lees de hele recensie

Volkskrant
Vincent Kouters 21 mei 2013
‘Van intiem filosofisch theater over macht tot het indrukwekkende machtsvertoon van een rituele ceremonie.’
Lees de hele recensie

Theaterkrant 
Robbert van Heuven 17 mei 2013
‘De keuze voor Xia maakt nieuwsgierig. Het feit dat zij alles is wat deze samenleving niet is (vrouwelijk, jong, oosters, maar ook wereldburger) maakt haar tot een interessant symbool voor het nieuwe begin waarnaar de groep op zoek is.’
Lees de hele recensie

Rotterdam Vandaag & Morgen
Ronald Glasbergen 21 mei 2013
‘Wunderbaum toont met ‘De komst van Xia’ waarom ze al diverse toneelprijzen in de wacht gesleept hebben. Behalve prikkelend en innovatief is de voorstelling aangenaam voor de zinnen, inclusief een andere blik op de stad.’
Lees de hele recensie

De Morgen
Evelyne Coussens 8 juni 2013
De nieuwe vertegenwoordiger van het algemeen belang is een klein Chinees meisje, wereldreizigster en onbezoedeld kind. Zij beklimt een eigen toren, waarmee Wunderbaum aangeeft dat Xia een disciplinerende autoriteit is, die met zachte dwang het algemeen belang zal doen internaliseren – Xia is watching you.
Lees de hele recensie

Financial Times
Shirley Apthorp 4 juni 2013
Wunderbaum adroitly melts the boundaries between speculation, debate and amusement, performer and viewer, creating a context of constant surprise. The results are provocative, absurd, hilarious, impressive and touching in turn.
Lees de hele recensie

Data 17 mei t/m 22 juni 2013
Tijd 20.30 uur
Locatie voormalig Station Hofplein. Ingang via Mini Mall, Raampoortstraat 20 Rotterdam. Vanwege een beperkt aantal (betaalde) parkeerplaatsen raden wij aan om indien mogelijk met openbaar vervoer, fiets of te voet te komen.

Deze voorstelling speelt op een buitenlocatie. Het is verstandig om je kleding hierop aan te passen. Weer of geen weer, de voorstelling gaat door.

We verzoeken mensen die slecht ter been zijn om vooraf contact met ons op te nemen: 06-49281698

Tickets via de Rotterdamse Schouwburg
Eten/drinken Voor aanvang en na afloop van de voorstelling kunt u terecht in de Hofbogen bij jazzpodium BIRD, espressobar Lokaal en restaurant de Jong.
Arrangement Maak een complete avond uit het met BIRD-arrangement. Zie thenewforest.nl/arrangementen

Acteurs/makers Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Hannah van Lunteren, Gijs Naber, Maartje Remmers, Marleen Scholten
Xia Victoria Fong, Selina Li, Yelin Li, Joyce NG, Stella Zhou
Muziekcompositie Florentijn Boddendijk, Remco de Jong
Vormgeving Bureau ZUS
Lichtontwerp Maarten van Otterdijk
Kostuumontwerp Lotte Goos
Techniek Siemen van der Werf en Rick Gobée
Productie Ina Oenema
Productie-assistent Catinca Tilea
Figurantencoordinatie Eline Loomans
Locatiemanager Yoka van Zuijlen
Locatievriend Mannis van Doodewaard
Grafische vormgeving KesselsKramer
Producent Wunderbaum i.s.m. Ro Theater
Coproducenten Rotterdamse Schouwburg, Operadagen Rotterdam

The New Forest
Deze voorstelling maakt deel uit van The New Forest: een grootschalig project waarbij vier jaar lang gezocht wordt naar alternatieven voor een toekomstige samenleving. The New Forest heeft allerlei verschijningsvormen, zoals een reeks voorstellingen, een interactief online platform en een uitgebreid samenwerkingsverband tussen diverse maatschappelijke geledingen.

Mede mogelijk gemaakt door
Logo Hofbogen
standbyu

Relight Productions B.V.

PEAK LOGO

Met speciale dank aan
Frank de Groot
Cayo van Meurs
Simone Rots
Annuska Pronkhorst
Alle medewerkers van Bureau ZUS
Deelgemeente Noord

 

Gerelateerde nieuwsberichten:

Uitvoeringen van "The New Forest – De komst van Xia":