The New Forest

>
Nederlands - English

Voorstellingen

Wie is de echte Italiaan?

Wie is de echte Italiaan?

CHI È IL VERO ITALIANO?

In de zomer van 2016 verhuist Marleen Scholten met haar vriend en dochtertje naar Milaan.
Haar nieuwe buurman zegt: “Als je Italië wilt zien moet je naar de vergadering van Vereniging van Eigenaren komen. Daar zie je Italië.”

lees verder >

Superleuk, maar voortaan zonder mij

In maart 2017 gaan we aan boord van een cruise om inspiratie op te doen voor deze nieuwe voorstelling. Superleuk, maar voortaan zonder mij zal begin juni in première gaan tijdens Theater Der Welt in Hamburg en daarna touren in binnen- en buitenland. Meer info volgt binnenkort!

lees verder >

The New Forest – The Future of Sex

The New Forest – The Future of Sex

Acteursgroep Wunderbaum onderzoekt, samen met schrijver Arnon Grunberg en regisseur Johan Simons, de toekomst van seks. Terwijl digitale liefdeslevens en seksrobots aan terrein winnen, blijkt dat wij mensen steeds minder fysiek contact met elkaar hebben. Zijn we aan het uitsterven?

lees verder >

Privacy – coproductie Warme Winkel

Privacy – coproductie Warme Winkel

We zijn in de huiskamer van Ward en Wine beland, twee acteurs, die ook in werkelijkheid een koppel zijn. Schipperend tussen fictie en werkelijkheid, tussen de re-enactments van iconische kunstwerken en hun private leven, evoceren ze de tijd waarin het intieme nog iets mysterieus had/ erotisch kon zijn.

lees verder >

The New Forest – We doen het wel zelf

The New Forest – We doen het wel zelf

Een muziektheatraal spektakel over het einde van de verzorgingsstaat en de glorende participatiesamenleving. Hoe groot willen wij onze overheid? Voelen we ons in de steek gelaten of zijn we eindelijk bevrijd? Een punk-roadshow met bottom-up-invloeden en een top-down samengestelde knokploeg van zelfredzame burgers.

lees verder >

The New Forest – Helpdesk

The New Forest – Helpdesk

Vanuit haar hooggelegen callcenter kijkt Karen Vandeputte uit over de stad. Hier runt zij Caren’s Company: een helpdesk die voorziet in vrijwel alle diensten en producten. Een gesprek met ‘Caren’ is meer dan alleen maar een gesprek: het is een ervaring.
Helpdesk is een intieme voorstelling op een spectaculaire locatie, waarbij het publiek gaandeweg zijn voyeursrol loslaat en onderdeel wordt van Karens versplinterde realiteit.

lees verder >

The New Forest – De komst van Xia (2016)

The New Forest – De komst van Xia (2016)

Xia komt! Verwelkom de nieuwe leider! Na de ontmaskering van de oude democratie is acteursgroep Wunderbaum een alternatieve samenleving begonnen: The New Forest.
Nog één laatste keer presenteert Wunderbaum de muziektheatervoorstelling The New Forest – De komst van Xia.

lees verder >

The New Forest – Unser Dorf soll schöner werden

The New Forest – Unser Dorf soll schöner werden

Tijdens een intiem diner buigen Duitse en Nederlandse revolutionairen zich over de grote transitievraagstukken van deze tijd. Kunnen we onze vastgeroeste systemen hervormen? Hoe managen we ons leven, onze bedrijven, onze wereld? Of valt er niets meer te managen? Langs spraakverwarring en hoop richting verlossend digestief.

lees verder >

The New Forest – The House

The New Forest – The House

Een popconcert met film 
Wij stellen ons huis open.
Wij nemen het mee,
omdat we constant willen veranderen van uitzicht, van perspectief.
Wij zijn moderne nomaden.

lees verder >

Looking for Paul

Looking for Paul

REDCAT Theater in Los Angeles heeft Wunderbaum uitgenodigd de voorstelling Looking for Paul te maken. Met ‘Paul’ bedoelen we de Amerikaanse hedendaagse kunstenaar Paul McCarthy, van wie een sculptuur op het Rotterdamse Eendrachtsplein staat. Dit werk genaamd Santa Claus, in de volksmond beter bekend als ‘Kabouter Buttplug’, leidde tot heftig protest toen het in 2001 werd onthuld. Oorspronkelijk bedoeld voor op het Schouwburgplein Rotterdam, verhuisde Kabouter Buttplug driemaal alvorens hij op zijn huidige locatie terechtkwam.

lees verder >

The New Forest – SpaceDogs

The New Forest – SpaceDogs

Arling, Elstgeest en Wunderbaum

Sjostakovich meets Kraftwerk meets Michel Gondry in dit filmische concert over de avonturen van het ruimtehondje Laika. Dit was niet de enige hond die als proefkonijn het heelal werd ingeschoten. Laika werd wereldberoemd maar het merendeel van deze Russische ‘kosmonauten’ stierf in anonimiteit.

lees verder >

The New Forest – The Mass Electric ArtEZ dance finals

The New Forest – The Mass Electric ArtEZ dance finals

Dansvoorstelling met elektronische pop band en unieke internationale cast  Geïnspireerd door de nieuwe cd van de spiksplinternieuwe band Mass Electric maakt Walter Bart een dansvoorstelling met eindejaars studenten van ArtEZ. Met fris geweld presenteren 20 ‘new-working-class-heroes’ zich op de arbeidsmarkt. Is hun energie de voorbode van een andere economie? Het lijkt er wel op, deze […]

lees verder >

Seminar – Comme Une

Op 31 oktober spelen de acteurs van Wunderbaum een transitiedeskundige, een corporate strategymanager, een architect, een politicus, een beeldend kunstenaar en een socioloog in Frascati Amsterdam.

lees verder >

The New Forest – De Wet

The New Forest – De Wet

Wunderbaum en KVS presenteren een theatraal drieluik over de wetten van de grens en de grenzen van de wet. Een verhaal over stateloosheid, migratie en soevereiniteit: de rechtsgang van een Somalische piraat, de lotgevallen van een prostituee uit de Balkan en de politieke lobby rondom de grensbewaking van Europa. Met beelden van Rinus van de […]

lees verder >

The New Forest – Inside Out

The New Forest – Inside Out

Inside Out is een voorstelling over hoe jongeren binnen de jeugdzorg hun toekomst zien. Welke alternatieven bedenken zij voor hun behandeling in een besloten behandelcentrum waar de deuren op slot gaan? De persoonlijke verhalen van de jongeren worden onderdeel van The New Forest,een project waarin Wunderbaum nieuwe vormen voor een toekomstige samenleving onderzoekt. De tekst is […]

lees verder >

The New Forest – Hospital

The New Forest – Hospital

Hospital vertelt de gezonde levensgeschiedenis van de Amerikaan John Malpede. Jarenlang is er geen vuiltje aan de lucht. Maar naarmate John ouder en zijn gezondheid brozer wordt, raakt hij verstrikt in een medisch-kafkaiaans doemscenario. Terwijl in Nederland de liberalisering van de gezondheidszorg volop gaande is, lijken de Verenigde Staten met Obamacare juist een omgekeerde beweging […]

lees verder >

The New Forest – De komst van Xia

The New Forest – De komst van Xia

Xia komt! Verwelkom de nieuwe leider! Na de ontmaskering van de oude democratie is acteursgroep Wunderbaum een alternatieve samenleving begonnen: The New Forest. Tijdens een ceremonie van Olympische proporties wordt de nieuwe autoriteit verwelkomd: Xia, een Chinees meisje. Tijdens de inauguratie worden Xia’s trouwste volgelingen heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees, trouw en […]

lees verder >

The New Forest – Het Begin

The New Forest – Het Begin

De acteurs van Wunderbaum nemen afscheid van de democratie, bezien de weeffouten van de wereld en bereiden zich voor op de totale afbraak. And now for something completely different… The New Forest – Het Begin geeft het startsein voor een nieuwe samenleving. Voor deze voorstelling laat Wunderbaum zich inspireren door de radicale socioloog Willem Schinkel […]

lees verder >

Rail Gourmet

Rail Gourmet

(SUCCESHERNEMING) ‘Ingenieus geschreven als een mozaïek, en prachtig gespeeld.’ (De Volkskrant) Annelies Verbeke (Slaap!, Vissen redden) schreef met Rail Gourmet een nieuwe theatertekst voor en in nauwe samenwerking met acteursgroep Wunderbaum. Een grootstedelijk drieluik met live muziek, op locatie middenin de stad. Tegen de achtergrond van blikkerende spoorlijnen tussen Brussel, Rotterdam en Straatsburg krijgen vier personages […]

lees verder >